Зимен Смолян

Разнообразните форми на релефа, в съчетание с географското положение в пределите на планинския масив на Родопите, обуславя характеристиките на климата в общината. Климатът тук е преходно-континентален със средиземноморско влияние. Високите части на общината се отличават с планински климат. Лятото е прохладно, а зимата – мека. Средните годишни температури се понижават с увеличаване на надморската височина. Годишната температурна амплитуда е относително малка. Средната януарска температура е между -1оС и -5оС, а средната юлска между 13оС и 20оС. Това прави Смолян любима дестинация дори и през зимата.

Свързани Обекти

Националният видеокаталог “Това е България” е единствената по рода си документална поредица за България и съдържа 12 тематични филма – за красотата, бита, историята, културата, забележителностите и природата на България. Добавете колекцията към вашата семейна библиотека!

Поръчайте тук
Coming Soon

Туристическият портал „Това е България“ е визуален каталог с авторски фото и видео материали, които разкриват многопластовата красота на България. Колекциите са подредени по региони и видове туризъм. Разнообразието на нашата страна е необятно! Разгледайте каталога онлайн!

Вижте Повече