Околностите на Тетевен

В околностите около Тетевен, в Тетевенския Балкан ще се насладите на величествената Стара планина – нейният централен дял, който предлага чудесни условия за планински и еко туризъм. В близост са резерватите Царичина и Боатин, в които се съхранява уникално природно богатство от растителни и животински видове, застрашени и включени във Червената книга на България. Водопад Скока и екопътека „Под пръските на водопада“ са едни от най-големите забележителности. Екопътеката е изключително живописна и много лека. Вървейки по нея се стига и до красивия Тетевенски водопад Скока, известен още като Кознишки водопад.

Свързани Обекти

Националният видеокаталог “Това е България” е единствената по рода си документална поредица за България и съдържа 12 тематични филма – за красотата, бита, историята, културата, забележителностите и природата на България. Добавете колекцията към вашата семейна библиотека!

Поръчайте тук
Coming Soon

Туристическият портал „Това е България“ е визуален каталог с авторски фото и видео материали, които разкриват многопластовата красота на България. Колекциите са подредени по региони и видове туризъм. Разнообразието на нашата страна е необятно! Разгледайте каталога онлайн!

Вижте Повече