Язовир Беглик

Язовир Голям Беглик е разположен между Батак и Доспат. И от двете посоки разстоянието е около 19 км. Язовирът е строен в периода 1946 г. – 1951г. Първото му име е било Васил Коларов. Спокойствие и хармония ще ви обладаят, когато се потопите сред чистата девствена природа около Голям Беглик в Родопите.
Язовирът е част от каскадата Батак, затова е много предпочитано място за отдих и разходка. Резерват Беглика е в непосредствена близост. В цялата местност около язовирите и в резервата има изградени места за къмпинг, санитарни възли и пътеки за разходка. Тук и любителите на лова и риболова също ще намерят най-добрата слука.

Свързани Обекти

Националният видеокаталог “Това е България” е единствената по рода си документална поредица за България и съдържа 12 тематични филма – за красотата, бита, историята, културата, забележителностите и природата на България. Добавете колекцията към вашата семейна библиотека!

Поръчайте тук
Coming Soon

Туристическият портал „Това е България“ е визуален каталог с авторски фото и видео материали, които разкриват многопластовата красота на България. Колекциите са подредени по региони и видове туризъм. Разнообразието на нашата страна е необятно! Разгледайте каталога онлайн!

Вижте Повече