Фестивали, Карлово

На 30 май се провежда Празникът на розата в Карлово, който събира десетки гости от страната и чужбина. Фестивалът започва с ритуала Розобер, където младежи и девойки в народни носии демонстрират беритбата на розовите цветове. След което с тържествена церемония по традиция, миналогодишната Царица връчва короната на Царицата на розата. Тук се провежда Фестивал на етерично-маслените култури. В Карлово вече има и Празник на лавандулата; рожденната дата на Васил Левски пък се утвръждава като празник на града. Карлово има много празници и фестивали през годината, но най-почитаните са свързани с Апостола на Свободата и Празника на розата.

Свързани Обекти

Националният видеокаталог “Това е България” е единствената по рода си документална поредица за България и съдържа 12 тематични филма – за красотата, бита, историята, културата, забележителностите и природата на България. Добавете колекцията към вашата семейна библиотека!

Поръчайте тук
Coming Soon

Туристическият портал „Това е България“ е визуален каталог с авторски фото и видео материали, които разкриват многопластовата красота на България. Колекциите са подредени по региони и видове туризъм. Разнообразието на нашата страна е необятно! Разгледайте каталога онлайн!

Вижте Повече