Триградско ждрело

Триградското ждрело e едно от природните чудеса не само на България, но и на света. Представлява пролом на Триградска река в Родопите. Дължината му е общо 7 км, но същинското ждрело е около 2-3 км. По дължина Триградското ждрело е на трето място  в България след Буйновското и Трънското ждрело. Ждрелото представлява отвесни варовикови скали, ограждащи течението на Триградска река, която влиза в пещерата Дяволското гърло, излиза като голям карстов извор след 530 м и се слива с Буйновска река.

 

Свързани Обекти

Националният видеокаталог “Това е България” е единствената по рода си документална поредица за България и съдържа 12 тематични филма – за красотата, бита, историята, културата, забележителностите и природата на България. Добавете колекцията към вашата семейна библиотека!

Поръчайте тук
Coming Soon

Туристическият портал „Това е България“ е визуален каталог с авторски фото и видео материали, които разкриват многопластовата красота на България. Колекциите са подредени по региони и видове туризъм. Разнообразието на нашата страна е необятно! Разгледайте каталога онлайн!

Вижте Повече