Музей Васил Левски, Голям извор

Сградата музей Васил Левски  в Голям извор е паметник на културата от национално значение.  Първия окръжен център в Българско подрежда експозицията. Създадена е през 1972 години като част от честванията, които са посветени на 100-годишнината от основания от Васил Левски Първи окръжен център в Българско. По повод 170-годишнината от рождението на Апостола,  близо  до къщата музей,  е открит възпоменателен знак, посветен на паметта на голямоизворските заточеници в Диар Бекир след обира на турската хазна при Арабаконак.

Свързани Обекти

Националният видеокаталог “Това е България” е единствената по рода си документална поредица за България и съдържа 12 тематични филма – за красотата, бита, историята, културата, забележителностите и природата на България. Добавете колекцията към вашата семейна библиотека!

Поръчайте тук
Coming Soon

Туристическият портал „Това е България“ е визуален каталог с авторски фото и видео материали, които разкриват многопластовата красота на България. Колекциите са подредени по региони и видове туризъм. Разнообразието на нашата страна е необятно! Разгледайте каталога онлайн!

Вижте Повече