Конявска планина

Чували ли сте за Конявската планина? Тя е една от най-красивите в Западна България. Дълбокият й каньон води към живописната долина на р.Тлаката. Отвисоко можете да се насладите на гледки към р.Струма.
Тук наличието на топли въздушни течения създават благоприятни условия за развитие на делтапланеризъм и парапланеризъм, основно през лятото и есента. От с.Жабляно на юг се намира Жабленският манастир. На запад Конявската планина граничи с р. Струма, на изток седловината Уши я дели от Верила, а на север и юг се простира до Радомирската и Кюстендилската котловина.
Най-висок връх е Виден (1487м). На него има телевизионна кула.

Свързани Обекти

Националният видеокаталог “Това е България” е единствената по рода си документална поредица за България и съдържа 12 тематични филма – за красотата, бита, историята, културата, забележителностите и природата на България. Добавете колекцията към вашата семейна библиотека!

Поръчайте тук
Coming Soon

Туристическият портал „Това е България“ е визуален каталог с авторски фото и видео материали, които разкриват многопластовата красота на България. Колекциите са подредени по региони и видове туризъм. Разнообразието на нашата страна е необятно! Разгледайте каталога онлайн!

Вижте Повече