Есенна Витоша

Природен парк „Витоша“ е първият природен парк на Балканския полуостров и от най-старите в Европа. Получава статут на национален парк през 1934 г., а през 2000 г. става природен парк.
Простираща се върху над 27 079 хектара, Витоша е истинско богатство за живущите в София и в областта. Планината е короната на столицата ни и с право е включена в нейния герб. Освен място за практикуване на зимни спортове, Витоша е предпочитана дестинация за туристически разходки с невероятното си разнообразие от животински и растителни видове.
Витоша е част от НАТУРА 2000 и е защитена зона по две европейски природозащитни директиви – за птици и за местообитания.

Свързани Обекти

Националният видеокаталог “Това е България” е единствената по рода си документална поредица за България и съдържа 12 тематични филма – за красотата, бита, историята, културата, забележителностите и природата на България. Добавете колекцията към вашата семейна библиотека!

Поръчайте тук
Coming Soon

Туристическият портал „Това е България“ е визуален каталог с авторски фото и видео материали, които разкриват многопластовата красота на България. Колекциите са подредени по региони и видове туризъм. Разнообразието на нашата страна е необятно! Разгледайте каталога онлайн!

Вижте Повече