Еленин камък, Невестино

В наниза от природни бисери около Невестино, достойно място заема така нареченият Еленин камък, намиращ се на левият бряг на извиращата от връх Руен, Осоговска планина река Елешница. Природната забележителност представлява около 15 метрова отвесна скала, миеща се от три страни от бистрите води на река Елешница. Около скалата водите на реката се успокояват в малък сенчест вир. На върха на скалата без каквато да е почва са израснали няколко самотни черноборови дървета.

Свързани Обекти

Националният видеокаталог “Това е България” е единствената по рода си документална поредица за България и съдържа 12 тематични филма – за красотата, бита, историята, културата, забележителностите и природата на България. Добавете колекцията към вашата семейна библиотека!

Поръчайте тук
Coming Soon

Туристическият портал „Това е България“ е визуален каталог с авторски фото и видео материали, които разкриват многопластовата красота на България. Колекциите са подредени по региони и видове туризъм. Разнообразието на нашата страна е необятно! Разгледайте каталога онлайн!

Вижте Повече