За нас

Глобус Медия Груп е медийна група, обединяваща два телевизионни канала – Travel TV и This is Bulgaria HD. Компанията работи в сферата на продуцирането на филми и клипове, и е сред пионерите в IPTV-излъчването, пионер у нас в създаването на HD, 3D, 4K и 8К продукции и филмопроизводство.

Медийната група се представлява от юридическото лице ЕЙЧ ДИ ЧЕНЪЛ ЕООД.

  • Създали сме повече от 800 висококачествени филма и над 3500 видео продукта.
  • Разполагаме с най-големия HD, 4К и 8K архив от кадри, заснети в България – повече от 500 000 кадъра.
  • Създатели сме на първия Национален видео каталог “Това е България”.

Наш наложен бранд е ТВ канала Travel TV – първата телевизия за туризъм и пътешествия в Източна Европа, в ефир от над 16 години. През април 2009-та година компанията създава Travel HD – първата българска Full HD телевизия без реклами, която 24 часа излъчва красиви импресии от България. Oт ноември 2017 година Travel HD се преименува на This is Bulgaria HD и се превръща в първия национален канал за туристическа реклама без реклама.

ЗА ДОКУМЕНТЛНАТА ПОРЕДИЦА „ТОВА Е БЪЛГАРИЯ“

Поредицата „Това е България“ е уникално произведение на компанията, което съдържа 12 тематични филма – за бита, историята, културата, забележителностите и природата на България. Филмовата поредица представя изчерпателно всички богатства на България, и помага на чужденци и българи да опознает по-добре и да съхранят информацията за поколенията, които идват след нас.

Снимачният период на „Това е България“ е близо три години, за това време са заснети природни забележителности, резервати, паркове, археологически разкопки, съкровища и разбира се хората, бита и културата на съвременна България.

Работата по проекта стартира през 2010-та година и по време на целия снимачен период създателите получават подкрепа на видни личности от областта на културата, политиката и обществения живот, сред които са президентите д-р Жельо Желев и Петър Стоянов, министърът на културата Вежди Рашидов, еврокомисарят Кристалина Георгиева, представители на Столична община, представители на местната власт в повечето от общините в страната, представители на интелигенцията, творци, депутати, учени, духовници, неправителствени организации, спонсори, спомоществователи и партньори.

Проектът се развива под патронажа на Национална комисията за ЮНЕСКО – България.

Поредицата се предлага на DVD и BluRay дискове. Наличността на DVD дисковете е лимитирана. BluRay серията е изчерпана и е колекционерска рядкост. Налични версии:

Луксозно издание DVD – всеки един филм от поредицата е записан на отделен диск, вложен в изискана книжка с твърди корици. Дванадесет диска са събрани в луксозен класьор, наподобяващ оригинален формат на старо издание на българската Библия в черен цвят, със златен надпис и логото на поредицата „Това е България”.

В тринадесетият диск, който е и бонус към проекта, има обяснение на всички използвани в поредицата символи и обозначения на древни знаци и послания, както и снимки, които могат допълнително да бъдат използвани като илюстрация на красотата и значимостта на страната ни, както и да бъдат използвани за отпечатване. Дискът включва мейкинг на проекта и права за ползване във висока резолюция на фотоси от България, както и оригинални записи на авторска българска музика.

Стандартно издание DVD – луксозна книжка от три диска, в които е събрана цялата поредица. Запазено е качеството на филмите, както и дизайна на обложката, характерна за видео каталога.
Пълнометражен 90-минутен филм DVD – тиражиран е в отделно издание и самостоятелна луксозна книжка.